Шоколадови орехчета
Изключително лесни и бързи за приготвяне, тези дребни сладки
гарантирано ще бъдат изядени за минути. Те са най-добрата идея за
оползотворяване на пандишпанови изрезки, остатъци от крем за торта, руло
или друг сладкиш. Варират с многообразие от вкусове в зависимост от
наличните продукти. А ако, разбира се, нямате "остатъци", можете да ги
направите и с прясно изпечен блат!
Днес ще Ви представя вариант с изрезки от какаов блат. Продуктите са за около 15 бр. с тегло 45 гр. всяко.
Необходими са Ви:
500 гр. шоколадови изрезки
100-200 мл. прясно мляко
2 с. л. маргарин или масло (размекнато)
пудра захар по желание
1 ванилия
1 ч. ч. натрошени орехи
200 гр. шоколадов кувертюр
1 с. л. кокосово масло
декорация за поръсване - цветни пръчици, звездички, цветен кокос...
Начин на приготвяне:
1.
Смелете изрезките в чопър. Ако са твърде изсъхнали можете да добавите
от приготвеното мляко, но внимавайте да не стане лепкава каша, после
няма да можете да оформите топчетата.
2.
Смлените изрезки преместете в купа и добавете към тях маргарин, пудра
захар, ванилия и натрошени орехи. Разбъркайте всичко добре с шпатула или
вилица.
3. Готовата смес оформете на топчета и ги приберете в хладилника да стегнат.
4.
През това време натрошете шоколада с кокосовото масло и го разтопете на
слаб огън. С готовия шоколад можете да залеете орехчетата или просто да
ги потопите в него (така направих и аз днес). Докато е още мека
глазурата, поръсете с цветни пръчици, кокос или предпочитан от Вас
вариант за декорация.
Да Ви е вкусно!
Ще се радвам, ако напишете в коментари дали Ви допада рецептата и да ми
покажете вашите вариации на тези неустоими шоколадковци!
Коментари
Публикуване на коментар