Шоколадов блат "Секунда"

       На всички ни се е случвало да ни се яде вкусна торта, но да предпочетем да си купим готова, вместо да си приготвим. Заради цялата суетня и мръсни съдове, заради многото продукти и сложността на процеса по правене на блатове... Е, и на мен много дълго време ми се изправяше косата при тази мисъл. Но вече не! Миналата година, ровейки се из англоезични сладкарски сайтове най-накрая попаднах на "моята" рецепта за бърз, неустоимо вкусен шоколадов блат за торти.

Трябват Ви само:
2 ч. ч. пресято брашно
2 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. какао
2 ч. л. хлебна сода
1 ч. л. бакпулвер
2 яйца
1 ч. ч. студено варено кафе
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 каф. ч. олио
2 ч. л. оцет

Как се прави:
1. Смесвате всички сухи съставки - брашно, захар, какао, хл. сода, бакпулвер и ги хомогенизирате.
2. В средата правите кладенче и изсипвате течните съставки. Разбърквате добре, сместа става доста рядка, да не ви притеснява.
3. Изсипвате в намаслена форма (или покрита с домакинска хартия) и печете на 175 градуса около 30-40 мин. 
Проверявайте за готовност с дървено шишче, а ако е необходимо покрийте отгоре с фолио след 20-тата минута и допечете.

Да Ви е вкусно!

Коментари

Популярни публикации