Пикантно пиле "Масала" - кето рецепта

     Съвсем наскоро - в края на миналата година с мъжа ми открихме красотата на кето кулинарията или т.нар. високомазнинно-нисковъглехидратно (ВМ-НВ) хранене. И започнаха новата доза кулинарни експерименти. 
Днес ще Ви представя една много вкусна и също толкова полезна идея за основно ястие.

Пикантно пиле "Масала"

Първо си приговете нужните съставки:
1/2 кг. пилешко бон филе
1 компотен буркан доматен сок (ако имате рязани домати, просто ги пасирайте)
1 малка глава чесън, препоръчително български, ако има от къде да си набавите
по 1 ч. л. Тикка масала и Гарам масала
200 гр. печурки
зехтин
50 гр. краве масло (Гхи)


      И пристъпваме към изпълнението на тази вкусотия!

     Най-напред нарежете бон филето на жулиенчета или дребни късове и го запържете добре в загрят сух тиган, заедно с маслото. Не слагайте маслото преди пилето, защото ще прегори. Разбърквайте непрекъснато. Когато месото е готово, добавете индийските масали - по 1 ч.л. от всяка. Запържете още 1-2 минути и изсипете в друг съд.
      Сега е ред на гъбките - нарязани на едри парчета ги запържете с малко сол. В началото ще пуснат вода, затова бъркайте ги докато се изпари и започнат да се пържат в мазнината. Ще разберете, когато всичката вода се е изпарила. Добавете ги към пилето.
     След това в същия тиган изсипете доматения сок заедно с малко зехтин и оставете да къкри докато изври наполовина. Тогава добавете счукания с малко сол чесън и върнете отново пилето като оставите да къкри леко 5-10 мин. Ако хапвате моцарела, сега е моментът да я добавите.

Да Ви е вкусно!

Коментари

Популярни публикации