Пикантно пиле "Масала" - кето рецепта
Съвсем наскоро - в края на миналата година с мъжа ми открихме красотата на кето кулинарията или т.нар. високомазнинно-нисковъглехидратно (ВМ-НВ) хранене. И започнаха новата доза кулинарни експерименти.
Днес ще Ви представя една много вкусна и също толкова полезна идея за основно ястие.
Пикантно пиле "Масала"
Първо си приговете нужните съставки:
1/2 кг. пилешко бон филе
1 компотен буркан доматен сок (ако имате рязани домати, просто ги пасирайте)
1 малка глава чесън, препоръчително български, ако има от къде да си набавите
по 1 ч. л. Тикка масала и Гарам масала
200 гр. печурки
зехтин
50 гр. краве масло (Гхи)
И пристъпваме към изпълнението на тази вкусотия!
Сега е ред на гъбките - нарязани на едри парчета ги запържете с малко сол. В началото ще пуснат вода, затова бъркайте ги докато се изпари и започнат да се пържат в мазнината. Ще разберете, когато всичката вода се е изпарила. Добавете ги към пилето.
След това в същия тиган изсипете доматения сок заедно с малко зехтин и оставете да къкри докато изври наполовина. Тогава добавете счукания с малко сол чесън и върнете отново пилето като оставите да къкри леко 5-10 мин. Ако хапвате моцарела, сега е моментът да я добавите.
Да Ви е вкусно!
Коментари
Публикуване на коментар