Стерилизиране на липови листа

Липовите листа са чудесен вариант за тези, които като мен намират лозовите за твърде тежко ароматни. Или пък няма от къде да си наберат лозови...



Липовите листа се берат когато достигнат максимален размер. Съчетайте го с брането на липов цвят за чай.



Набраните листа измийте добре и отрежете дръжките до основата на листото. Попарете ги във вряща вода с малко сол и 1 с. л. оцет за няколко минути. След като се отцедят и охладят ги надиплете по 10 и навийте на руло. Сложете рулцата в буркани (аз ползвам конфитюрени, събират 30-40 листа) и долейте с вода и малко сол. Варете 15-20 минути.



А любимата ми рецепта за вкусни липови сармички може да намерите тук.

Коментари

Популярни публикации